Svenska Duri AB

Golvolja, Lut, Såpa & Tillbehör

Golvolja, Lut, Såpa & Tillbehör

Golvolja bildar inget skikt utan tränger ner i träet och impregnerar det. Vår golvolja är härdande och fyller igen träets öppna porer. Vår golvolja består av linolja samt härdande alkydolja för att uppnå den bästa kombinationen av slitstyrka och utseende. Som lösningsmedel använder vi n-paraffin som är miljövänlig och luktsvag. Golvoljan ger en yta som skyddar mot smuts och slitage. Den ger trägolvet ett djupt och naturligt utseende. Trägolvet blir dessutom mycket behagligt att gå på.
Vår golvolja finns, förutom i natur, även som vitpigmenterad som är lämplig om du vill efterlikna gammaldags skurgolv. Oljade golv kräver ett visst underhåll beroende på användning och golven är, till viss grad, fuktkänsliga. Lämpliga golvytor för golvolja är vardagsrum och sovrum och med en lite större underhållsinsats fungerar golvolja även på golv i kök och hall.

Lut och såpa är traditionsenliga metoder för att skapa klassiska trägolv. Luten bevarar träet ljust och gör ytan motståndskraftig. Luten gör att gulningsprocessen i träfibern avstannar. Luten måste följas av en efterbehandling med antingen olja eller såpa.
Såpan rengör och fyller igen träets porer. Vid upprepade såpbehandlingar uppnår man med tiden en mycket hård och slitstark yta. Vår lut och såpa finns i såväl natur som vit. Man kan bara lutbehandla golv av furu eller gran.