Sedan 1961 har Duri varit det ledande varumärket och den självklara samarbetspartnern i golvbranschen.

Under 1930-talet grundade Arthur Du Rietz handelsföretaget Arthur Du Rietz & Co. 1961 köpte Erling Oddestad företaget och döpte om det till DuRi Bolaget Import Export. Duri blev snabbt marknadsledare inom golvtillbehör till golvproffs och hade tidigt flera agentur på golvslipmaskiner för trägolv samt ett stort sortiment med verktyg för golvinstallation. Försäljning av golvprofiler i till butiker startade i början av 80-talet. Sortimentet har sedan dess växt i såväl bredd som i produktområden och omfattar idag över 6 000 artiklar.

Idag ägs Duri Svenska AB tillsammans, med företagen Lundbergs och JABO, av Nordic Room Improvement (NRI) där Profura Invest är huvudägare.

”Styrkan hos Duri är hög kompetens, dynamisk sortimentsutveckling och miljötänk i hela distributionskedjan.”

”Duri erbjuder ett komplett sortiment av kvalitetsprodukter för installation, renovering samt underhåll av alla golvmaterial.”

Duri tar nu ytterligare ett stort steg i vårt hållbarhetsarbete för att minska belastningen på miljön. Vi är extremt stolta över att nu kunna berätta att vi tillsammans med Hydro Extrusions Sverige, vår leverantör av aluminium, kommer byta ut nuvarande hållbara råmaterial till ett än mer hållbart alternativ.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Duri har Norra Europas bredaste sortiment med golvprofiler, verktyg, maskiner och ytbehandlingsprodukter.

Hållbara produkter och produktutveckling.

66% av våra produkter tillverkas i Sverige, 15% från Skandinavien, övriga Europa och USA. Majoriteten av våra leverantärer är kvalitets- och miljöcertifierade.